Министър Минеков проведе среща с посланикът на Полша

Министърът на културата проф. Велислав Минеков проведе среща днес с Н. Пр. Мачей Шимански, извънреден и пълномощен посланик на Република Полша в Република България. 


 В срещата в Министерството на културата участваха още началникът на политическия кабинет на министъра доц. д-р Борис Данаилов и директорът на Дирекция „Международно сътрудничество, европейски програми и регионални дейности”, д-р Петър Миладинов.

   Министър Минеков и Н. Пр. Шимански отбелязаха добрите връзки в областта на културата между двете страни, като обсъдиха напредъка по подготовката на Програмата за сътрудничество в областта на културата, образованието и спорта за периода 2021 – 2024 г. между  България и Полша. Двамата се  съгласиха, че след нейното подписване е добре да има и последващ мониторинг, който да гарантира изпълнението на заложените събития.

  В хода на разговора бе обсъдена и идеята за обмен между двете държави на специалисти в областта на археологията във връзка с опазването на културното наследство. Бе отчетена и работата на Българския културен институт във Варшава и на Полския културен институт в София.
  В края на разговора министър Минеков и Н. Пр. Шимански изразиха готовността си за активизиране на сътрудничеството, както и подкрепа за увеличаване на културните инициативи и съвместни проекти между двете страни.

Pin It on Pinterest