Министър Минеков откри новата учебна година в Националната гимназия за приложни изкуства „Свети Лука“

Ръководството на Министерството на културата пожела успешна нова учебна година на всички ученици и преподаватели в училищата по изкуствата и по културата

Министърът на културата проф. Велислав Минеков откри днес новата учебна година в Националната гимназия за приложни изкуства  „Свети Лука“ в София.  „Щастлив съм, че днес съм тук при вас, защото все пак това училище е част и от мен, и от моята съдба, дори от дните, в които в едни бараки съществуваше тогавашният Техникум за художествени занаяти. Днес имате щастието да учите в нова сграда, при съвсем други условия и откровено мога да ви кажа, че ви завиждам “, посочи в словото си пред учениците министър Минеков. Той пожела успех и на добър час на всички учители и ученици.
Директорът на училището Лилия Балева подчерта, че 15 септември е един от най-вълнуващите дни, независимо от това при какви обстоятелства се отбелязва. По думите й днешният невписан в календара празник събира всички емоционално, защото успява да докосне и ученици, и учители, и родители. „Днес страховете като че ли са повече, но много ми се иска да не позволим на страха да вземе връх над любопитството и волята за знание, над вдъхновението и творчеството. Вярвам, че в края на тази учебна година ще бъдете удовлетворени от себе си и горди с гимназията, която сте избрали“, изрази надежда директорът на училището Лилия Балева. Водеща на тържеството бе Елица Велкова от 11 клас.
Зам.-министърът на културата Весела Кондакова пожела на добър час на учителите и учениците на тържество в Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров“, а зам.-министър доц. д-р Пламен Славов – на възпитаниците и преподавателите в Националната гимназия за древни езици и култури „Св. Константин-Кирил Философ“. Началникът на политическия кабинет на министъра на културата доц. д-р Борис Данаилов откри официалната церемония за началото на учебната година в Националния учебен комплекс по култура с лицей за изучаване на италиански език и култура с участието на Република Италия. Директорът на дирекция „Сценични изкуства и художествено образование“ Елиянка Михайлова бе гост на празника в Националната гимназия по полиграфия и фотография.

Pin It on Pinterest