Министър Минеков обсъди с Херо Мустафа съвместни проекти в областта на културата

Министърът на културата проф. Велислав Минеков и посланикът на САЩ у нас Н. Пр. Херо Мустафа обсъдиха на среща в Министерството на културата съвместни проекти.


В началото на разговора министър Минеков изказа на Н. Пр. Мустафа искрени съболезнования за кончината на американския военен и дипломат, посланик на САЩ в България в периода 2002 – 2005 г., приятел на държавата ни, Джеймс Пардю.
Сред обсъжданите теми бяха Проектът „Гробница Свещари”, финансиран от Посланическия фонд за опазване на културното наследство, промените в Закона за филмовата индустрия, сътрудничеството с Музей „Дж. Пол Гети”, кандидатурата за ЮНЕСКО на базиликите в Пловдив, подпомогнати от Фондация „Америка за България”.
Н. Пр. Мустафа потвърди желание за продължаване на общите инициативи и реализирането на множеството започнати проекти в областта на културата. По думите й заради пандемията от Ковид-19 много от тях са се забавили, но изрази надежда, че през следващите месеци това ще се случи, под неофициалното мото „Лято на културата”.
„Всичко, което зависи от нас, ще бъде подпомогнато и във времето на мандата си ще направя каквото зависи от мен, за да реализираме общите си планове”, увери министър Минеков.

Pin It on Pinterest