България

Министър Милошев и генералният директор на БНР обявиха старта на институционално партньорство между министерството и общественото радио

От неделя започва излъчването на специализирано предаване за туризъм – „Пътувай с Хоризонт“

Министърът на туризма Евтим Милошев и генералният директор на Българското национално радио Милен Митев обявиха старта на ново предаване за туризъм по обществената медия. Министър Милошев приветства идеята и заяви институционална подкрепа за предаването. „Пътувай с Хоризонт“ започва в разгара на летния туристически сезон и в него ще има за всекиго по нещо – разнообразие от теми, свързани с пътешествия и възможностите за туризъм у нас, които ще популяризират красотата на българската природа, богатството и разнообразието на българския туристически продукт. Седмичното предаване ще се излъчва по програма „Хоризонт“ всяка неделя веднага след обедния осведомителен бюлетин в часовия пояс между 12:00 и 14:00 ч.

„Щастлив съм, че днес с БНР достигнахме до това партньорство, от което се роди специализирано предаване за туризъм. Най-важното е, че благодарение на него голямата аудитория на националното радио ще има възможност да се запознава с интересни места, хора и с истории, подчинени изцяло на темата за туризма в България. Изключително се радвам да обявим това сътрудничество, при това на един от най-отбелязваните от туристите у нас празници – Джулай морнинг. Нека това да бъде една метафора и символ за старта на предаването, с което всяка неделя ще пътуваме с Хоризонт.“ Това заяви министър Милошев и подчерта, че Министерството на туризма вижда в лицето на общественото радио един лоялен партньор, който е гарант за висок професионализъм и качество на медийния продукт.

„Винаги съм смятал, че България е едно прекрасно място за туризъм и е важно да се говори за това. Много е важно как разказваме историите за България като туристическа дестинация. Именно тук е силата на радиото като обществена медия – да разказва истинските достоверни истории – без сензации и без излишна реклама, при това в един много слушаем ден като неделя и в часови пояс, когато хората са настроени за почивка и пътешествия“, подчерта генералният директор на БНР Милен Митев.

Едно от големите достойнства на сътрудничеството с БНР е възможността съдържанието на предаването да бъде превеждано на най-популярните европейски езици, както и на тези на съседните ни държави, които представляват важна част от профила на туристическия поток. Министър Милошев подчерта, че така през възможностите на платформите на БНР предаването разкрива огромен потенциал, насочен към сънародниците ни в емиграция от големите български диаспори по света и към туристите от съседните на България държави.

Първият брой на предаването е тази неделя, а негов гост ще бъде министър Милошев.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest