Министър Маринов се срещна с министърът на отбраната на Хърватия

Министрите Младен Маринов и Дамир Кръстичевич  проведоха работна среща в базата на Специализираният отряд за борба с тероризма.
Те единодушно оцениха високо постигнатите добри взаимоотношения и отлично оперативно сътрудничество. Тема на разговорите бе и охраната на държавната ни граница, както и добри практики, свързани с овладяване на миграционните процеси. Като пример в тази посока министър Маринов изведе изграденото на българо-турската граница преградно съоръжение, оборудвано със сензори, датчици и видеонаблюдение,  както и постигнатото добро взаимодействие с турските гранични власти. Двамата подчертаха, че процесът засяга всички страни и се нуждае от техните обединени усилия.
В рамките на посещението си в СОБТ командирът на отряда ст. комисар Георги Гайков представи на хърватската делегация, в която участваше и посланикът на Хърватия у нас Н.Пр. Айерка Алайбег, дейността и спецификата на структурата. Гостите наблюдаваха демонстрации по задържането на терористи, тренировъчни упражнения на баретите, влязоха и в симулатора за подготовка и квалификация.
В знак на уважение министър Маринов връчи на госта Плакет на МВР.
В срещата участваха главният секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов и началникът на политическия кабинет на вътрешния министър Михаил Златанов.

Pin It on Pinterest