Министър Кузманов връчи почетен плакет на сребърния медалист от ЕП по плуване Йосиф Миладинов

Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов връчи почетен плакет на ММС на плувеца Йосиф Миладинов.

Младият ни състезател постигна исторически успех на Европейското първенство в Будапеща (Унгария), където спечели сребърен медал на 100 метра бътерфлай. Отличието е първо за страната ни при мъжете от континентални шампионати на 50-метров басейн.  
    Министър Кузманов поздрави Миладинов за блестящото представяне във финала. 17-годишният състезател стана първият българин преодолял дистанцията за по-малко от 51 секунди. Пловдивчанинът стигна до среброто с време 50.93 секунди. 
    Андрей Кузманов пожела на Йосиф Миладинов успешна подготовка за наближаващите Летни олимпийски игри в Токио. Талантливият плувец сподели, че до най-големия спортен форум ще тренира в Благоевград и в Национален спортен комплекс “Диана”. 
    Спортният министър връчи почетен плакет на ММС и на главния мениджър на националния отбор по плуване Кристиян Минковски.  
    На срещата присъства и президентът на Българската федерация по плувни спортове Георги Аврамчев, който изрази своето задоволството, че до момента страната ни има пет квоти за Игрите в Токио. Освен Йосиф Миладинов в столицата на Япония ще плуват още Антъни Иванов, Калоян Левтеров, Любомир Епитропов и Диана Петкова.

Pin It on Pinterest