Министър Кузманов ще присъства на откриването на Летните олимпийски игри в Токио

Андрей Кузманов ще има официална среща с японския си колега Коичи Хагиуда – министър на образованието, културата, спорта, науката и технологиите

 Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов ще присъства на официалната церемония по откриването на ХХХІІ Летни олимпийски игри на 23 юли в Токио и ще изрази подкрепата си към българските олимпийци на най-висшия спортен форум на планетата.
    България ще бъде представена от 42-ма състезатели в 14 вида спорт – бадминтон, бокс, борба, вдигане на тежести, гимнастика, джудо, кану-каяк, карате, лека атлетика, плуване, спортна стрелба, ловна стрелба, тенис на маса и художествена гимнастика. Българските спортисти са спечелили 37 квоти за Игрите в тези спортове.
    Министър Кузманов ще има официална среща с Коичи Хагиуда – министър на образованието, културата, спорта, науката и технологиите на Япония, на която ще бъдe обменен опитът на двете държави в областта на политиката за младежта и спорта и ще бъдат обсъдени възможностите за бъдещо сътрудничество.
    Българският спортен министър ще участва в онлайн среща с представители на шестте японски града – домакини на спортни лагери за подготовка на български олимпийски състезатели.

Pin It on Pinterest