Министър Кузманов се срещна с турския си колега Мехмет Касапоглу

  Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов проведе работна среща с министъра на младежта и спорта на Република Турция д-р Мехмет Мухарем Касапоглу.

Двамата разговаряха в Истанбул след подписването на съвместната декларация за разширяване на съществуващите отношения и развитие на интензивното сътрудничество в областта на младежта и спорта по време на първата среща на министрите, отговарящи за спорт, по линия на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ). 
    Министър Кузманов подчерта големия потенциал на Турция за провеждане на подготвителни лагери и състезания. Той изтъкна и важността на сътрудничеството между двете страни в областта на спортната наука. 
    Д-р Касапоглу поздрави Андрей Кузманов за избора му за министър на младежта и спорта в служебния кабинет. Домакинът подчерта, че отношенията между България и Турция в сферата на спорта са по-развити от тези между останалите страни в ПСЮИЕ. Министрите изразиха желанието си да бъдат реализирани повече съвместни проекти между двете държави по отношение на спорта. 
    Министър Андрей Кузманов отправи покана към своя колега за посещение в България, като предложи да бъдат организирани срещи както на експертно ниво, така и на ниво треньори и специалисти. 
    В знак на уважение и с благодарност за гостоприемството министър Кузманов връчи на д-р Мехмет Мухарем Касапоглу реплика на ритон от Панагюрското съкровище.

Pin It on Pinterest