Министър Кузманов се срещна с президента на Турския олимпийски комитет

Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов проведе работна среща с президента на Турския олимпийски комитет проф. д-р Угур Ерденер.

Двамата обсъдиха предстоящите Летни олимпийски игри в Токио, които започват на 23 юли.
     Кузманов и проф. Ерденер коментираха още промените, които са необходими в сектора, за да се съобрази спортът с новото време и различните интереси на младите. Двамата обсъдиха навлизането на модерните технологии в спорта, както и желанието на Международния олимпийски комитет състезанията на най-големия спортен форум да бъдат още по-атрактивни с цел телевизионното разрастване на Олимпийските игри. По време на разговорите беше изтъкната важността от сътрудничество между България и Турция, което да доведе до повишаване на квалификацията на треньорските кадри в двете страни и провеждането на тренировъчни лагери за спортистите. Изтъкната беше и важността на равенството между половете в спорта.
     В знак на уважение Андрей Кузманов връчи на проф. Угур Ерденер почетен плакет на Министерството на младежта и спорта.
     Министър Кузманов е в Истанбул, за да вземе участие в първа среща на министрите, отговарящи за спорт, по линия на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ). Тя ще се проведе утре (09.06), като сред темите от дневния ред ще бъдат новите възможности, които се откриват пред страните, базирани на регионалното развитие и сътрудничество чрез обединяващата сила на спорта и динамиката на младежта.

Pin It on Pinterest