Mинистър Kузманов поздрави Ружди Ружди и Християн Стоянов за спечелените медали в Бидгошч

Министърът на младежта и спорта в служебното правителство Андрей Кузманов изпрати поздравителни адреси до българските параатлети, които спечелиха медали от Европейското първенство по лека атлетика в Бидгошч (Полша).

Ружди Ружди стана континентален шампион за пети пореден път в тласкането на гюле, а Християн Стоянов се окичи със сребро в бягането на 1500 м. 
    Ружди Ружди триумфира в категория F55 с резултат от 12,27 м. По този начин българинът добави още едно отличие в богатата си на успехи кариера. Ружди е шампион от Паралимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 г., трикратен световен първенец и петкратен златен медалист от първенствата на Стария континент. 
    „Българската спортна общественост оценява високо положените от Вас и треньорския щаб усилия по пътя към Вашата пета европейска титла. Поздравявам Ви за Вашия професионализъм, за любовта към спорта и за амбицията да отстоявате славата на България на големите спортни форуми“, написа Андрей Кузманов в поздравителния си адрес до Ружди Ружди. 
    Спортният министър отличи и силния резултат на Християн Стоянов в бягането на 1500 м. В категория T46 българинът финишира на второ място, като беше изпреварен с по-малко от секунда от победителя Александър Яремчук (Русия). 
    „Приветствам Ви за достойното представяне и вярвам във Вашите бъдещи спортни победи! Този успех доказва, че сте една от големите надежди на България за достигане на най-високия връх на Паралимпийските игри в Токио“, казва Андрей Кузманов в адреса си до Християн Стоянов.

Pin It on Pinterest