Министър Кузманов откри Мултиевропейските игри по таекуондо

Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов откри Мултиевропейските игри по таекуондо в олимпийска версия, които се провеждат от 10 до 16 юни в София.

В състезанието участват над 1000 състезатели от цяла Европа, сред които медалисти от Олимпийски игри и световни първенства. Шампионатът включва надпревари за мъже и жени, юноши и девойки, кадети, както и в дисциплината Пумсе. 
    „За мен е чест и привилегия да открия Мултиевропейските игри. В тези дни на пандемия е геройство да бъде организирано толкова голямо събитие. Вярвам, че Българската федерация по таекуондо ще положи всички усилия, за да се почувстват участниците като у дома си и да покажат най-доброто от своите възможности. Пожелавам на всички здраве и нека най-добрите победят“, заяви министър Кузманов. 
    Мултиевропейските игри носят точки за олимпийската ранглиста, а финалистите във всички категории ще спечелят квоти за европейските първенства в съответните възрастови групи.
България е представена от над 100 таекуондисти. В първия ден на надпреварата българските състезатели спечелиха 6 медала – 2 златни, 2 сребърни и 2 бронзови. 
    Преди началото на състезателния ден министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов разговаря с новия посланик на Република Корея в България Н. Пр. Ли Хо-шик, който беше един от специалните гости на турнира. На откриването присъства още председателят на Стратегическия съвет при президента проф. Александър Маринов, с когото министър Кузманов също проведе разговор. Сред гостите бяха и деканът на факултет „Спорт“ в Националната спортна академия „Васил Левски“ – проф. Красимир Петков и представители на руското посолство в София.

Pin It on Pinterest