Министър Кузманов награди медалистите от Световното първенство по гребане до 23 години

 Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов връчи почетни плакети на ММС на медалистите от Световното първенство по гребане до 23 години.

На шампионата в Рачице, Чехия, българските състезатели извоюваха два медала – 1 златен и 1 бронзов. 
    Емил Нейков триумфира в дисциплината скиф с време 06:56,72 минути, след като във втората половина на 2000-метровата отсечка успя да се изкачи от четвърто до първо място. Второто отличие за България спечели Лазар Пенев, който се окичи с бронзов медал  на скиф-лека категория. Българинът записа време 7:10,74 минути. 
    Министър Кузманов поздрави младите ни състезатели за титлата и бронзовия медал и им пожела още по-големи успехи в бъдеще. „Поздравявам ви за този голям успех, който постигнахте благодарение на упорития ви труд и добрата подготовка. Пожелавам ви да сте здрави и на европейското първенство в Полша през септември отново да ни зарадвате с вашите постижения и отличия“, каза министър Кузманов при награждаването на младите надежди в гребането. 
    Почетен плакет от министър Кузманов получи и олимпийската шампионка от Игрите в Пекин през 2008 г. Румяна Нейкова, която е треньор на двамата състезатели. 
    На срещата при спортния министър присъства и Иван Андонов от Българската федерация по гребане.

Pin It on Pinterest