България

Министър Кръстев поздрави преподавателите и учениците от средните училища по изкуствата и по културата

 Министърът на културата Кръстю Кръстев поздрави преподавателите и учениците от средните училища по изкуствата и по културата по повод първия учебен ден – 15 септември.

  „С радост и надежда Ви поздравявам по повод началото на новата учебна 2023-2024 година! Първият учебен ден винаги е бил един от най-вълнуващите и паметни житейски моменти не само за учениците, за техните преподаватели и родители, но е празник за цялото ни общество. Защото той е символ на вечния стремеж на народа ни към знание, резултат е от съхраняването на една дълговечна традиция, дарена ни от нашите деди. Затова и този ден се нарежда до скъпи за сърцето ни дати като 11 и 24 май. Припомня ни великото дело на Светите братя Кирил и Методий и техните ученици, на всички знайни и незнайни будители, пред които имаме дълг да пазим словото и писмеността си като божествен и нетленен дар с непреходна стойност, който спасява душите на хората. И от които можем да се учим на човешки взаимоотношения.” – с тези думи министър Кръстев се обърна към учениците, избрали да се обучават в училища в системата на Министерството на културата.

  „Скъпи ученици, желая Ви да запазите въодушевлението и ентусиазма, които изпитвате на днешния ден, за да Ви помагат с предизвикателствата на утрешния. Вярвайте в себе си и в преподавателите си. Радвам се, че сте направили този избор – да се посветите на изкуството и на културата, които са от основно значение за завършения живот на всяка нация. Надявам се да завършите годината преди всичко удовлетворени от себе си и от постигнатото.”, допълва министър Кръстев и пожела здрава, ползотворна и успешна нова учебна 2023/2024 година на всички ученици и техните преподаватели.

  Днес се открива и новата академична учебна година в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”. По този повод министър Кръстев отправи поздрав и към всички висши училища с преподаване на култура и на изкуства, в някои от които учебният процес вече започна.
  „Уважаеми учители, не се съмнявам в желанието Ви да отдадете своите усилия и познания, за да разпалите въображението и творческия дух на нашите деца. Убеден съм, че те имат таланта, силата и желанието да превърнат този процес в двустранен.”, се казва в приветствието на министър Кръстев до студентите и академичните състави на висшите ни училища с преподаване на култура и на изкуства.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest