България

Министър Иванов получи награда за принос в осигуряването на достъпна среда от посланика на САЩ

Министърът на труда и социалната политика Ивайло Иванов получи награда за принос в осигуряването на достъпна трудова и социална среда за хората с увреждания през годините, в които е заемал ръководни длъжности в държавата.

Отличието му бе връчено от посланика на САЩ Негово Превъзходителство Кенет Мертен на церемония в Центъра за психологически изследвания, ръководен от д-р Диана Инджова.

„Благодаря за честта да бъде оценен моят скромен принос за създаване на условия за социалното включване на хората с увреждания във всички сфери на обществения живот. Позициите, които съм заемал, са ми позволявали да има повече видими резултати от усилията за подобряване на тяхната съдба. Но според мен всеки човек е необходимо да действа с убеждението, че тези хора трябва да имат същите права и възможности като всички останали“, каза министър Иванов.

Събитието бе по повод на прилагането на Европейския акт за достъпност и възприемането на добрите американски практики по отношение на законодателството, което урежда правата на хората с увреждания. Като пример бе изтъкнат българският Закон за хората с увреждания, повлиян от съответния американски нормативен акт с пренос на принципи като независимост, невредимост, подкрепа, справедливост и достоверност.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest