България

Министър Илиев: От нас зависи да направим България едно по-добро място за живеене

Да направим България едно по-добро място за живеене зависи само от нас като общество.

Благодаря Ви, че сте активни граждани, защото само с хора с позиция и ясна визия за бъдещето можем да постигнем тази цел“. С тези думи министърът на младежта и спорта Димитър Илиев се обърна към участниците в събитието „Демократична мозайка: Сцена на гражданското общество“, организирано от Национален младежки форум и Форум Гражданско участие. Министърът бе категоричен, че няма как да говорим за демокрация и устойчиви промени, ако няма гражданска активност и не се вслушваме в гласа на хората.

➡️ Илиев отбеляза, че в обществото върви дебат къде и как трябва да бъдат позиционирани младежките политики. „Като министър смятам, че не може да има само една институция, която да е отговорна за тях. Младежите са част от всяка сфера на обществения живот. В този контекст е необходима координация между всички институции, които работят за бъдещото ни поколение, за бъдещите ни лидери“, посочи министърът.

➡️ Илиев акцентира върху още една много важна тема – доброволчеството. „Доброволците са хора, които отиват да помогнат на нуждаещите се без да очакват нищо – нито заплащане, нито облаги“, заяви той. Екипът на ММС още през месец август започна работа по разработването на законопроект за доброволчеството. „Надявам се да направим един добър проект, с който да бъдат защитени правата на доброволците и те да могат да се включват всеки път, когато има нужда от подобни инициативи“, заяви Димитър Илиев. Министърът поздрави всички софиянци и гости на София с днешния празник на столицата.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest