България

Министър Илиев награди медалисти от международни мастърс форуми

Вие сте доказателството, че в спорта няма граници. Когато човек има желание, може да постигне всичко.

Благодаря Ви за всичко, което правите за нашия спорт. Продължавайте да изпълнявате високите цели, които си поставяте. Вие сте добрият пример за по-младите“. С тези думи министърът на младежта и спорта Димитър Илиев се обърна към българските спортисти, спечелили медали на международни мастърс форуми през 2024 година.

🏆 За успехите на Зимните световни мастърс игри с почетни плакети бяха наградени Антон Кирчев, който триумфира с две титли в състезанията по биатлон и Тодор Машов, завоювал един златен и два сребърни медала в ски бягането.

🏊 Отличени бяха и медалистите от Световното мастърс първенство по плуване в Доха – Вадим Лепски (златен медал на 200 м съчетано и бронзово отличие на 200 м гръб), Петко Главинов (сребърен медал на 200 м съчетано и бронзово отличие на 100 м свободен стил), Долорес Алварадо (сребърен медал на 100 м бруст) и Веселина Стаева (бронзов медал на 50 м бътерфлай).

🥇🥈🥉Министър Илиев връчи плакети и на призьорите от Европейското първенство по лека атлетика в зала в Торун, Полша, които спечелиха общо 4 медала. Магдалена Христова триумфира с титлите в скока на дължина и в спринта на 60 м с препятствия, Галин Костадинов спечели сребърен медал в тласкането на гюле, а Таня Димитрова завоюва бронзово отличие в маратона.

▶️ На церемонията в ММС присъства и председателят на Българската мастърс федерация Здравка Йорданова.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest