България

Министър Глушков подкрепи българските национални отбори на Европейското първенство по плажен хандбал

Министърът на младежта и спорта Георги Глушков подкрепи българските национални отбори на Европейското първенство по плажен хандбал за юноши и девойки, което се провежда във Варна.

Той изгледа решаващия мач на девойките срещу Румъния, след който момичетата на треньорката Ирина Миладинова се класираха за първата осмица. Българките изстрадаха класирането след трудна победа с дузпи (29:20, 14:21, 10:6). Така нашите завършиха трети в група В след Германия и Унгария и продължиха в борбата за медалите като един от най-добрите трети отбори. На четвъртфинал срещаме Нидерландия.

„Поздравления за момичетата и техните треньори. Извоюваха си по страхотен начин място в първата осмица. Организацията тук е на много високо ниво. Съоръженията, които са направени са изключително трудни за изграждане, а в същото време са изпълнени перфектно. Атмосферата е страхотна и аз съм впечатлен от това, което виждам. Много вълнуващ спорт, който създава емоция от началото до края. Искрени поздравления за президента на Българската федерация по хандбал Росен Добрев, главния секретар Теодор Илиев и целия екип“, каза Глушков.

Ирина Миладинова благодари на министъра за подкрепата и му подари от името на федерацията фланелка и шише с логото на първенството. Шампионатите във Варна са екологично чисти, като всеки състезател и техническо лице получава бутилка за многократна употреба, която зарежда от диспенсъри с вода, като така се спестява разходването на огромни количества пластмаса.

Георги Глушков изгледа и мача на юношите срещу Швейцария, който а съжаление загубихме след дузпи, което ни прати в потока за разпределение на местата от 13 до 16.

Министърът проведе срещи с президента на Българска федерация хандбал Росен Добрев и директора на дирекция „Спорт“ в Община Варна Кристиан Димитров.

От 4 до 7 юли България и Южния плаж във Варна са домакин на Европейско първенство по плажен хандбал за юноши и девойки до 16 години, а от 11 до 14 юли на Европейски квалификационен турнир за мъже и жени. В тях участват над 1000 състезатели и длъжностни лица, разпределени в общо 56 отбора от 20 държави. В ЕП по плажен хандбал за девойки спорят 18 отбора, а при юношите 16.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest