Министър Георги Гьоков: Правителството усилено работи за подготовка на пакет от мерки за подкрепа на хората и бизнеса

Правителството усилено работи за подготовка на пакет от мерки, който да даде адекватен отговор за подкрепа на хората и бизнеса за преодоляване на последиците от инфлацията и кризата от войната.

Решенията ще бъдат взети с активното участие  на социалните партньори и структурите на организираното гражданско общество. Само по този начин ще можем да гарантираме, че те ще бъдат устойчиви и ще отговорят по адекватен начин на новите приоритети и рискове“. Това каза министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков днес на откриването на Деветия конгрес на КНСБ. Форумът се провежда под мотото „За сигурно бъдеще в зелените и дигиталните промени“.

„КНСБ се утвърди като незаобиколим фактор при изработването на трудовото и социалното законодателство в България. Конфедерацията има съществена роля в развитието на социалния диалог и в защита на правата на българските работници и служители“, подчерта в изказването си министър Гьоков. Той напомни, че Министерството на труда и социалната политика многократно е показало, че високо цени партньорството на КНСБ при подготовката на важните политики и реформи в социалната сфера. 

„Уверен съм, че ползотворното ни сътрудничество за повишаване на доходите и подобряване на условията на труд ще продължи. Искрено се надявам, че съвместните ни усилия ще допринесат за намиране на най-добрите решения за развитието на българската икономика и повишаването на стандарта на живот в България“, каза пред делегатите министър Гьоков.

Pin It on Pinterest