Министър Генчовска е на посещение в Чешката република

Министърът на външните работи Теодора Генчовска е на посещение в Чешката република като част от официалната българска делегация, водена от президента Румен Радев, по покана на чешкия президент Милош Земан.

В Пражкия замък Храдчани първият ни дипломат присъства на церемония по посрещане на българската делегация с военни почести.

В рамките на пленарните разговори между делегациите на двете държави бяха обсъдени възможностите за задълбочаване на двустранния политически диалог на най-високо равнище, включително в контекста на предстоящото Чешко председателство на Съвета на ЕС във втората половина на 2022 г., както и перспективите за развитие на търговско-икономическото партньорство и сътрудничеството в областта на туризма.

Предизвикателствата пред страните от Централна и Източна Европа, произтичащи от войната в Украйна, също бяха сред темите на срещата. 

По време на посещението си в страната Теодора Генчовска ще проведе срещи и с министъра на външните работи на Чешката република Ян Липавски, както и с Камарата на представителите на парламента. 

Pin It on Pinterest