Министър Димов ще участва в Неформална среща на министрите по околна среда на ЕС в Хелзинки

Министърът на околната среда и водите Нено Димов ще вземе участие в традиционната за всяко ротационно председателство на ЕС Неформална среща на министрите по околна среда и климат на ЕС, която ще се проведе на  11 и 12 юли в Хелзинки. Фокусът на дискусиите ще бъдат въпроси, свързани с изменението на климата, кръговата икономика и опазването на биологичното разнообразие.

В рамките на първия ден от срещата ще бъдат обсъдени елементите на общата позиция на ЕС за предстоящата на 23 септември т.г. Среща на върха на ООН. Министрите ще разгледат в детайли и възможностите за повишаване в глобален мащаб на амбицията за намаление на емисиите парникови газове, както и международните цели за спиране на загубата на биологично разнообразие след 2020 г.

Вторият ден от срещата ще бъде посветен на кръговата икономика с акцент на потенциала ѝ за справяне с най-наболелите въпроси – изменението на климата и загубата на биологично разнообразие.  Министрите ще обсъдят и следващите стъпки на ЕС за развитие и надграждане в областта.

Pin It on Pinterest