България

Министър Димитров проведе среща със седмокласници от столично училище

В навечерието на Световния ден на околната среда – 5 юни, министърът на околната среда и водите Петър Димитров посети 120-о Основно училище „Георги Сава Раковски“ в София за среща с учениците от 7г клас.

„Може ли солената вода да се превръща в питейна?“, „Вашето министерство занимава ли се със замърсените води?“, „Може ли да се предотврати пресъхването на реките?“ – това са само част от въпросите, с които беше затрупан министърът. Той разказа подробно за работата на отделните екипи в министерството, как се прилага грижата за чистотата на водите, почвите, въздуха, биологичното разнообразие, какви са функциите на отделните звена в институцията и каква е ролята на регионалните инспекции по околната среда и водите.

Министър Димитров остана впечатлен от добрата подготовка на младите си събеседници. Всички те знаят кои са трите национални парка в България, информирани са за регулирането на водата в язовирите и за мерките след наводнението в Царево. В оживената дискусия стана ясно, че младежите знаят много за вредата от отпадъците и необходимостта да ги събираме разделно и са наясно как пестенето на вода и електричество помага на планетата.

Възможността да се среща с много подготвени и умни млади съмишленици – това беше естественият отговор от Петър Димитров на въпроса „Какво печели човек, когато стане министър?“.

Поканата за неговото посещение е по повод 130-годишнината от основаването на училището и като част от богатата програма с дейности на училищния Екокомитет.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest