Министър Борисов събира Висше училище по телекомуникации и пощи и „Национална компания индустриални зони“

Меморандумът дава начало на изключително партньорство между висшето образование и индустрията.

Министър Борисов е посредник на интерактивно партньорство между Висше училище по телекомуникации и пощи и „Национална компания индустриални зони“. При посещението си през месец март, икономическият министър обеща да запознае ВУТП с потенциални сътрудници в името на развитието на българската индустрия, подкрепена от млади и образовани експерти. Споразумението е факт броени дни след направената заявка.

Официалното подписване на меморандума за сътрудничество ще се състои в петък, на 2 април, 2021 г. от 14.00 в сградата на Висше училище по телекомуникации и пощи.

ще се срещне с ректора на Висшето училище по телекомуникации и пощи – проф. д-р Миглена Темелкова и ще обсъди предизвикателствата пред образователната система и потребностите от реформи в нея в посока иновации и високи технологии. Сред основните акценти на срещата между министъра на икономиката и ректора на висшето училище ще са икономическите фактори за развитие на висшето образование в България и механизмите за стимулиране на науката в полза на иновативна и конкурентоспособна икономика, както и пазара на труда за завършилите специалности в сферата на комуникациите и сигурността. 

Преподаватели и докторанти ще демонстрират синхронен мултимедиен метод за преподаване присъствено и он-лайн в реално време и едновременно в две аудитории при споделени между тях звук и картина. Сред иновативните достижения на Висшето училище по телекомуникации и пощи са системата за мониторинг, видеоконтрол и сигурност, с която ще бъде запознат и министърът, а като иновативен и нетрадиционен метод в преподаването, министърът ще наблюдава демонстрация на кибер заплахи и механизми за справяне с тях в интернет пространството.  

Визитата е част от едногодишна палитра от събития, посветена на 140 години от създаването през 1881 година с указ на княз Александър Батемберг на Държавното телеграфопощенско училище, чиито наследник днес е Висше училище по телекомуникации и пощи.

Pin It on Pinterest