Министър Балтова проведе среща с председателя на Полската туристическа организация и председателя на Регионалната туристическа организация на Познан

В рамките на участието си в панаира на регионите и туристическите продукти Toursalon 2021 министърът на туризма доц. Стела Балтова се срещна с Рафал Шлахта, председател на Полската туристическа организация и Ян Мазурчак, председател на Регионалната туристическа организация на Познан.

Фокус на разговорите между тях беше начинът на организация на туризма на местно ниво.

Полската страна направи представяне на своята DMO –  Организация за управление на дестинацията и процеса на сътрудничество между регионалните и локалните организации и местната власт. Обменена бе информация за организацията на процесите в двете държави. От своя страна, министър Балтова разказа за работата на българската страна по концепцията и политиката за туристическо райониране на България, по която активно се работи. Стремежът е тя да даде тласък на местната икономика чрез нови огромни възможности за развитието на дестинацията като сбор от области със своя специфичен облик и туристически продукти. Домакините предложиха съдействие в тази област и поканиха България да се включи в конгреса на европейските организации през 2022 г., който ще се проведе в полския град Познан.

Pin It on Pinterest