Министър Ангелов се срещна с представителите на Областния медицински съвет в Стара Загора


Днес на работно посещение в Стара Загора бе министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

В зала 2 на Областна админисрация той се срещна с представители на Областния медицински съвет. 

„Благодаря за усилията, които полагат колегите и институциите в Старозагорска област за контрол върху заболеваемостта от COVID-19. Всичко, което сте направили и продължавате да правите, дава резултат. Виждам, че координацията между структурите, ангажирани с борбата срещу коронавируса, стройната организация и добрата комуникация, са предпоставка за отлично сввършена работа на всички нива“, обърна се към членовете на Областния медицински съвет проф. Ангелов.

От държавните, общинските и частните болнични заведения заявиха, че нямат проблеми с недостиг на консумативи и са готови да действат в критични ситуации. 

Комисар Илиян Илиев, началник отдел „Охранителна полиция“ в ОД МВР, докладва, че полицията работи отлично в сътрудничество с РЗИ. Всички карантинирани лица се проверяват редовно. Съвместно с РЗИ се извършват проверки във фирми и търговски обекти. 

Доц. д-р Иван Славов от Тракийския университет заяви, че като дългогодишен водещ специалист по имунология е оптимист за овладяването на епидемията от коронавирус у нас. Ако се спазват укзанията за физическа дистанция, дисциплина и дезинфекция, смятам, че няма да има повишаване на заболеваемостта, каза той. 

Pin It on Pinterest