Мариян Карагьозов сменя БНР с UNA News България

Експертът по Турция и Близкия Изток и бивш кореспондент на БНР в Истанбул Мариян Карагьозов се включва в ръководството на онлайн медията с идеална цел на Дружеството за ООН в България – UNA News България. 

От началото на февруари Мариян Карагьозов ще отговаря за съдържанието и развитието на медията в качеството на главен редактор.

През последните три години Мариян Карагьозов беше командирован кореспондент на БНР в Истанбул. Интервюирал е десетки турски политически лидери, представители на гражданските, деловите и академичните среди, както и гостували в Турция чужденци, сред които Франсоа Бюрга, Джон Л. Еспозито, Илан Папе, Сузи Хансен и други. Автор е на монография, посветена на съвременната турска външна политика, и на статии в българския периодичен и специализиран печат основно за Турция и арабските страни.  В момента завършва и дисертацията си в Института за балканистика – БАН, посветена на турската външна политика спрямо Близкия изток (2002 – 2011 г.). Мариян Карагьозов е възпитаник на НГДЕК „Св. Константин-Кирил Филисоф“. Завършил е право в СУ „Св. Климент Охридски“ и бакалавърска степен по „Ориенталистика“ в НБУ.

„Ставащото по света има пряко отражение върху случващото се във всички страни, още повече в неголеми страни като България. В момента много от медиите в страната ни отдават твърде ограничено внимание на международните събития и процеси“, изтъква Мариян Карагьозов. Според него това позиционира UNA News България по особен начин в медийната среда, защото е насочена почти изцяло към дейността на ООН, международните отношения и случващото се по света. „Това е уникална медия – и заради екипа от млади членове на Дружеството, който стои зад нея, и заради нейната идеална цел, и заради философията и духа, които са залегнали в основата ѝ“, казва още той и допълва, че макар това да звучи като клише, UNA News България е широко отворен прозорец към света.

Преминаването на Мариян Карагьозов в UNA News България съвпада и с кампанията за набиране на нови стажант-автори в медията. Обявата е насочена към студенти по журналистика, международни отношения, политология и други специалности, както и към млади автори, които имат желание да придобият повече опит в отразяването на теми, свързани с геополитиката, международните отношения, глобалните предизвикателства и работата на големите международни организации. Можете да научите повече за условията и начина за кандидатстване на: https://tinyurl.com/yxuyyhyz

Pin It on Pinterest