Магистралата ще стигне до разклона за Ловеч до края на 2021 г.

Премиерът Бойко Борисов се срещна с  кметовете на Ловеч и Плевен  на строежа  

До края на 2021 г. ще бъде готова АМ „ Хемус“ от столицата до разклона за Ловеч. Това стана ясно от срещата на министър-председателя Бойко Борисов с кметовете на Ловеч и Плевен Корнелия Маринова и  Георг Спартански на 13 юни 2020 г.  Разговорът стана на строежа  при пътен възел „Славяни“, където  АМ „Хемус“ ще прави връзка с двата областни града. 

„Това, което правим с кметовете, е само за хората и то за 100 години напред. Ще останат  магистралите, газопроводите…  Нас със Спартански и Корнелия, нашата Корнелия,  няма да ни има тогава, но построеното остава. Другата  (Корнелия Нинова, бел. ред.) може да я има и след 100 години, те все оцеляват…“   Така, в явно добро настроение, Бойко Борисов (61 г.) се съгласи, че за днешния му рожден ден напредъкът на строежа е най-добрият подарък.

Това е и най-големият строеж в Северна България, вметна кметът на Ловеч, като заедно с колегата от съседния град потвърдиха, че магистралата е сред най-обсъжданите теми в двата града.

„До края на 2021 г. ще бъде завършена  отсечката от Боаза  до Славяни, а  до 2024 г. цялата магистрала до Варна ще е готова. Парите са заделени. Единственият ни проблем е с археологията, днес към 130 археолози работят по разкритите находки и намират страхотни артефакти за музеите си“, сподели премиерът. 

С министър-председателя бяха още министърът на финансите Владислав Горанов и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, областният управител Ваня Събчева и други. По-рано те  инспектираха с коли трасето, по което днес работят  над 4 000 души.

Pin It on Pinterest