Лазар Лазаров представи мерките за пазара на труда пред работодатели в Кюстендил

Заместник- министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров направи работно посещение в Кюстендил, където обсъди с представители на Българската асоциация за текстил, облекло и кожи  мерките на Министерство на труда и социалната политика  за подобряване на пазара на труда и преодоляване на недостига от работна сила.

По време на срещите си с работодателите зам.-министър Лазаров се запозна с проблемите на предприятията в региона и предложи мерки за справяне с тях. Той представи различни програми, по които фирмите могат да кандидатстват, за да бъдат подпомогнати с държавно финансиране за подготовка и наемане на необходимия им персонал.

Всички политики на МТСП са насочени към осигуряване на работа за хората. За следващия програмен период се очаква  България да получи със 70% повече средства от Европейския социален  фонд, така че в подобни срещи ще набележим проблемите и ще работим за тяхното разрешаване, каза зам.-министър Лазаров.

През деня той посети две предприятия от шивашката индустрия. В първата фирма за производство на панталони работят около 130 души. Втората е за производство на ризи и в нея са заети 180 работници. В разговорите участваха и експерти от Агенцията по заетостта.

Pin It on Pinterest