Комисията за възстановяване и подпомагане към МС одобри заявките за отпускане на средства за подпомагане на общини, засегнати от наводнението

Днес, чрез видеоконферетна връзка, се проведе заседание на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС, водено от вътрешния министър Христо Терзийски, в качеството му на председател на комисията. 

В заседанието участваха заместник–министри от основните министерства, имащи отношение към проблема.

В рамките на заседанието бе одобрено отпускането на приблизително 3 700 000 лв. за общините – Костинброд, Столична, Лъки и Гоце Делчев, коментира вътрешният министър.  След преглед, направен на място и дадена заявка от кмета на община Лъки,  съгласувана с областния управител на обл. Пловдив – укрепване за срутище на територията на с. Дряново, общ. Лъки, са отпуснати средства в  размер на 476 372  лева,  малко над 470 000 лева са дадени за укрепване на пътя между селата Манастир и Крушево, отново в община Лъки. Останалите средства са разпределени за община Гоце Делчев – изграждане на подпорна стена на укрепване десния бряг на река Туфча, за Столична община – спешно почистване речното корито на р. Искър, за община Костинброд – за неотложно аварийни дейности .

Министър Терзийски уточни, че предстои решението на комисията да бъде прието на заседание на МС.

Pin It on Pinterest