Камарата на следователите в България отправи покана за провеждане на среща по шахмат между отбори на НСлС и на МС

Камарата на следователите в България изпрати писмо до министър- председателя Кирил Петков с предложение да се проведе благотворителна приятелска среща по шахмат между отбор на Националната следствена служба (НСлС) и отбор на Министерски съвет.

Поканата е провокирана от шахматния двубой на Кирил Петков с 10-годишния Данаил Попзафиров в края на 2021 г.

Камарата на следователите в България предлага отборите да се състоят от по осем души, като във всеки да участват по две деца, а останалите шестима състезатели да са следователи от НСлС и съответно министри от кабинета на министър-председателя. Състезателните срещи да са две и на разменено гостуване – първата в сградата на НСлС, а реваншът – в сградата на Министерски съвет, като съдия на двубоите да е д-р Венета Петкова – международен съдия по шахмат и треньор на Данаил Попзафиров.

При положителен отговор от страна на министър-председателя на отправената покана, Камарата на следователите е готова преди шахматните срещи да организира благотворителна кампания, като събраните от нея средства ще бъдат предоставени на фондация „Емил Шарков“ в помощ на децата на загиналите служители на МВР.

Следователите не за първи път участват в едновременни игри по шахмат. През декември 2016 г. съвместно с фондация „Веселин Топалов“ в сградата на Висшия съдебен съвет е проведен сеанс на едновременна игра на 12 дъски с бившия световен шампион Веселин Топалов. В отбора тогава участват осем следователи, две млади български шахматистки, боксьорът Кубрат Пулев и футболистът Христо Йовов. Половин година по-късно следователите отново участват в сеанс на едновременна игра на 10 дъски срещу бившия световен шампион Анатолий Карпов от Русия, като и тогава отборът на следователите е подсилен от двама млади шахматисти и от Кубрат Пулев и Христо Йовов.

В писмото се посочва, че съвместна инициатива би била добър знак, че властите в България могат да имат добро взаимодействие и да работят съвместно в полза на обществения интерес.

Pin It on Pinterest