България

Изложбата „Децата на България за бъдещето на планетата“ беше открита в Народното събрание

Експозицията е част от петото издание на Националните детски номинации „Най-големият малък приятел на животните и природата“.

В нея са включени над 100 рисунки на деца от детски градини и основни училища в цялата страна и Западните покрайнини. Събитието се състоя по инициатива на Фондация „Афа – България“.

Всичко, което е свързано с деца и изкуство, ме кара да вярвам, че имаме бъдеще като народ, общност и хора, които умеят да ценят, отбеляза заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова. Тя отправи пожелание към малките художници да мечтаят и да дават пример на своите родители. Заместник-председателят на парламента предаде специален поздрав към участниците в кампанията от името на председателя на ПГ на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов с посланието да продължават да рисуват дръзновено.

Народните представители, които присъстваха на откриването на изложбата, изказаха благодарност към директорите и педагогическия състав на учебните заведения за вложените усилия по възпитаването и формирането у най-малките ценности за опазване на природата и околната среда. Те се обединиха около тезата, че с творбите си децата виждат едно по-добро бъдеще.

Показаните рисунки изобразяват сцени от екоспасителни акции на слончето Слай.

В рамките на събитието народните представители оставиха цветни отпечатъци от дланите си върху Дървото на хармонията – детска рисунка от първото издание на инициативата, превърнала се в неин талисман.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest