Изложба в МВнР представя връзките между България и Испания

Заместник-министърът на външните работи Зарица Динкова и посланикът на Кралство Испания у нас Алехандро Поланко Мата разгледаха изложбата „Дипломация през сърцата на два народа“, открита в МВнР и посветена на 110 г. от установяването на дипломатическите отношения между двете страни.

Документалната изложба е реализирана съвместно от Държавна агенция „Архиви“ и посолството на Испания в България. Тя показва социалните, човешки и емоционални връзки между народите ни, които датират още преди официалното установяване на дипломатическите отношения. Паната проследяват труда на български и испански културни и просветни дейци, послужили като проводник за взаимния интерес към историята и литературата на двете страни.

Експозицията обхваща историята от отварянето на дипломатическите легации и почетни консулства до подписването на търговско-икономически споразумения между България и Испания. Включени са официални посещения, политически и дипломатически контакти.

Изложбата се реализира със съдействието на Държавния културен институт към министъра на външните работи и може да бъде видяна до 29 октомври 2021 г.

България и Испания отбелязаха 110 г. от установяването на дипломатически отношения на 8 май 2020 г.

Pin It on Pinterest