България

Изложба „Невинност без граници“ е открита в обществената зона на ГКПП „Аерогара София“

Събитието е по повод днешния Световен ден на бежанците и в подкрепа на децата бежанци

„Работата с мигранти и търсещи убежище е ежедневие за служители на Министерството на вътрешните работи. Граничните полицаи се сблъскват със стотици различни съдби на хора, търсещи убежище. Но най-разтърсващи са срещите с деца, оставени сами в ръцете на непознати в опит да намерят по-сигурен живот“. С тези думи заместник-министърът на вътрешните работи Христо Стефанов благодари на организаторите за тази инициатива, както и на авторите на въздействащите фотографии.
На откриването на изложбата присъстваха още Томас Щауфер от посолството на Швейцария в България,  Хесус Кабалеро – главен изпълнителен директор на SOF Connect, оператор на летището в София, Кристина де Бройн – представител на УНИЦЕФ в България, Янита Манолова – заместник-председател на Държавната агенция за бежанците, Eлена Петрова – национален посланик на добра воля на УНИЦЕФ.
Изложбата „Невинност без граници» разказва историите на деца, преминали през няколко граници в търсене на надежда, сигурност и закрила. Тя включва 19 фотографии и се реализира с подкрепата на УНИЦЕФ и столичното летище. Снимките са от новата Сигурна зона в Регистрационно-приемателния център – Харманли, изградена от УНИЦЕФ в партньорство с ДАБ и с подкрепата на Държавния департамент по миграция на Швейцария. На нейното откриване през май присъства министър Калин Стоянов. Изложбата ще остане в зоната на ГКПП „Аерогара София“ в рамките на месец.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest