Иновативен подход за намаляване на детския пътен травматизъм

Български младежки Червен кръст в партньорство с компанията „ТоталЕнерджис ЕП България“ Б.В. стартират пилотна програма за пътна безопасност за децата в училище

            Инициативата е в подкрепа на „Глобалното партньорство по пътна безопасност“, в което участва Международната федерация на дружествата на Червения кръст и Червения полумесец и ще се реализира пилотно в училищата в градовете Варна и Бургас.

            В рамките на програмата доброволци на Български младежки Червен кръст (БМЧК) ще запознават учениците с правилата на движение по пътищата чрез иновативен и занимателен подход.

            Инициативата е създадена, за да работи в контекст, адаптиран към местните нужди, въз основа на международно признати добри практики за детска пътна безопасност.

            Образователната програма ще бъде реализирана за първи път в България с подкрепата на българския клон на глобалната компания „ТоталЕнерджис“ в посочените областни градове, а в зависимост от възприятието и постигнатите резултати има перспектива тя да прерасне и в национална.

            Темата за пътния травматизъм е все по-актуална, а статистиката – тревожна. Обучението по пътна безопасност в ранна детска възраст е от изключително значение за изграждането на добри навици и правилно поведение на пътя.

Pin It on Pinterest