България

Главен комисар Живко Коцев: Само с общи усилия можем да се справим с безпрецедентната миграционна криза

Делегации на България и Турция, водени от главния секретар на МВР и от валията на Одрин, проведоха работна среща на ГКПП „Капитан Андреево“

На срещата бе потвърдено желанието постигнатото добро сътрудничество да продължи. Главен комисар Коцев сподели общото виждане, че ефективното взаимодействие по разрешаването на редица казуси от стратегическо значение за двете държави е от голямо значение. Той изрази убеденост, че само с общи усилия можем да се справим с безпрецедентната в момента миграционна криза. Главният секретар на МВР подчерта, че като член на ЕС България изпълнява своите задължения по защита на европейската граница. В този смисъл сме заинтересовани да приложим общ европейски механизъм и единен подход за решаване на проблема. Директорът на ГДГП сподели общата оценка за постигнатото сътрудничество.  „Нашата визия е да запазим нивата на професионална координация и комуникация и да надграждаме добросъседските отношения“ – добави главен комисар Златанов.  Увереност в продължаване на ефективното взаимодействие изрази и валията на Одрин Юнус Сезер. Добрите връзки, диалогът и съвместната работа ще ни помогнат да решаваме проблемите, добави г-н Сезер. „Няма да забравим, че една от първите държави, която ни помогна след унищожителното земетресение в Турция бе България. Благодаря и за това, че през тази година създадохме много добра организация на товарния трафик през граничните пунктове Лесово – Хамзабейли и Капитан Андреево – Капъкуле“. Валията на Одрин отбеляза и резултатното сътрудничество за противодействие на тероризма, контрабандата и незаконната миграция. Той предаде поздравите на министъра на вътрешните работи на Турция към цялото правителство и участниците в срещата и пожела успех на главния секретар на МВР на поста.
Опознавателната среща на новите ръководни екипи както в МВР, така и от турска страна, бе проведена на ГКПП „Капитан Андреево“. В българската делегация, водена от главния секретар на МВР главен комисар Живко Коцев, бяха включени директорът на ГДГП главен комисар Антон Златанов и неговият заместник, директори и зам.-директори на главни дирекции в МВР. От турска страна в срещата участваха управителят на Одрин Юнус Сезер, неговият заместник Съдкъ Зехин, валията на Къркралери, както  и ръководни служители от структурите на полицията, жандармерията и управлението по миграция на областите Одрин и Къркралери.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest