България

Главен комисар Димитър Кангалджиев: Полицейската статистика е важна, но по-значителна е оценката на обществото за нашата работа

Заместник-главният секретар на МВР присъства на годишния отчет-анализ на ОДМВР-Видин

Главен комисар Димитър Кангалджиев обсъди със състава отчета за дейността на териториалната структура през 2023 г. и изведе приоритетите в работата през текущата година. Той благодари на служителите за труда и усилията им през миналата година и постави добра оценка на постигнатите резултати.

Похвално е, че в региона няма тежки криминални престъпления, а малкото регистрирани са разкрити. Полицейската статистика обаче не е най-важна, важна е оценката на обществото за полицейската работа, подчерта заместник–главния секретар, заяви Кангалджиев. Във фокуса на вниманието той постави заложените от ръководството на МВР акценти по различните направления на дейност и изведе очакванията към дирекцията за ефективно противодействие на наркоразпространението и активизиране на работата по линия на икономическата престъпност. Обърнете внимание както на превенцията, така и на прецизните действия по всеки един сигнал за домашно насилие, подчерта главен комисар Кангалджиев. Той обърна специално внимание обърна и на процеса на обучение на униформения състав –по думите му дефицитте трябва да бъдат компенсирани с постоянство и без формализиране.

Коментирана бе и сложната ситуацията с пътнотранспортния травматизъм в региона – включително и заради интензивния тежкотоварен трафик в посока ГКПП Дунав мост – 2. С оглед на обстановка той препоръча на служителите да продължават активната контролна дейност, да сигнализират и ангажират всички институции с компетентности по линия на безопасността на  движението.

Гости на отчета бяха областният управител Иво Атанасов, заместник-кметът на града Борислава Борисова, председателят на Окръжен съд Илия Илиев, административните ръководители на Окръжна и на Районна прокуратура – Ваня Ненкова и Илияна Целова. В рамките на дискусията те коментираха различни аспекти на съвместната работа с ОДМВР-Видин и поставиха висока оценка на постигнатото междуинституционално взаимодействие в областта.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest