Гл. комисар Станев: Ангажирали сме сериозен ресурс от служители на ГДНП и ОДМВР-Ловеч за ускорена проверка на строителството на АМ „Хемус“

Проверката основно се извършва от ГДНП, част от нея  – в участъка на лот 4 и 5 от автомагистрала „Хемус“ , е възложена и на служители от ОДМВР-Ловеч.

Директорът на ГДНП поясни, че по данни на МРРБ средствата, отпуснати за лот 4, са 75 милиона лв., от които 72 млн. са преведени на пловдивска фирма, още 91 милиона лева, от които 74 милиона са преведени на фирма подизпълнител на следващия лот 5.

ОДМВР-Ловеч проверява в детайли договорите, включително  собствеността на терените, отчужденията, разрешението за строеж, наличието на наеми за техника и доставка на материали. Целта ни е да проследим в детайли цялостното движение и усвояване на отпуснатите, преведени и усвоени до момента средства. Снимките, заснети с дрон на терена, обхващащи лот 4 и 5, ще се приобщят към документацията на проверката, по този начин ще се действа и за останалите участъци.

Гл. комисар Станев увери, че  инспекцията ще продължи с ускорени темпове, именно затова е ангажиран сериозен ресурс от служители на ГДНП и областните дирекции.

ВИДЕА – тук ; тук и тук .

Pin It on Pinterest