Генералният директор на БТА ще връчи наградата „Бялата птица” за значим обществен принос за 2019 и 2020 г.

На 27 април 2021 г. от 11 ч. на церемония в Регионалния пресклуб на БТА във Видин генералният директор на БТА Кирил Вълчев ще връчи юбилената 10 и 11-та награди „Бялата птица” за значим обществен принос за 2019 и 2020 г.

Наградата на пресклуба на БТА във Видин Бялата птица” е учредена през 2010 г., по повод пет години от откриването на Регионалния пресклуб. Първата статуетка е връчена през януари 2011 г. за значим обществен принос за 2010 г.

Статуетката „Бялата птица” е препратка по „бялата лястовица” на Йордан Йовков , представлява посребрена статуетка на склуптура Александър Пройнов – АПЕР.

Наградата по традиция се връчва от генералния директор на БТА в Пресклуба на агенцията във Видин, в присъствието на носители на наградата, на Видинският митрополит и Районният мюфтия, депутати и общественици, представители на местната и държавна власт, на политическите сили и медиите . В годините връчването на наградата е доказано събитие с национално значение. Носителят на наградата се представя с фотоизложба .

Досега носители на наградата са : Лайънс клуб –Видин, Борислав Лоринков,представител на Малтийския орден, епископ Поликарп, викариен епископ на Софийска митрополия , доц. д-р Борислав Великов, кметът на Монтана Златко Живков, кметът на община Ружинци –Александър Александров, женския Лайънс клуб- България, епископ Сионий, игумен на Троянската и Бачковската света обител, кметът на Видин Огнян Ценков.

Pin It on Pinterest