ГДНП е партньор в кампанията „Виждам те. Виждаш ме.“

В двора на училището ще се проведе обучение по глобалната програма “Виждам те. Виждаш ме.” за безопасност между велосипедистите и камионите на пътя.

В теоретичната част на обучението експерти от отдел „Пътна полиция“ при СДВР ще запознаят учениците с правилата за велосипедистите. В практическата част – от 12:00 часа, децата ще имат възможност да се качат в кабината на камион, за да се уверят лично къде са “мъртвите точки”, в които шофьорът не може да ги види в огледалата. Специален гост на обучението ще бъде автомобилният състезател Григор Григоров, шампион на България за 2015 година.

Образователната кампания „Виждам те. Виждаш ме.“ е разработена от шведската компания Volvo Trucks и се провежда в над 20 държави по света. В България програмата се изпълнява с участието на обучители – професионални шофьори на камиони от логистичната компания Транспрес. Партньор в кампанията е Главна дирекция “Национална полиция”. Събитието на 11 октомври е и част от първата за България седмица, посветена на шведската култура и бизнес.

Pin It on Pinterest