Екип от прокурор и следовател получи в гр. Скопие документация, свързана с тежкия идцидент на автомагистрала „Струма“

Заместник-окръжният прокурор на Перник БисерМихайлов и следователят от Националнатаследствена служба Младен Петров получиха в гр. Скопие, Република Северна Македония,  документацията, поискана с молба за правнапомощ, във връзка с разследването на тежкияинцидент с автобус на АМ „Струма“.

Бисер Михайлов и Младен Петров се срещнаха с главния прокурор на Република Северна МакедонияЛюбомир Йовески. На съвместна пресконференция двамата изразиха съболезнования към близките назагиналите и съпричастност към болката им и увериха, че се работи интензивно и непрекъснато запровеждането на бързо и обективно разследване послучая.

На българския екип са предадени ДНК-проби, необходими за идентификация на загиналите притежкия инцидент, документация за автобуса, показания на свидетели и др. Предстои двамаексперти от Института по съдебна медицина в Скопие да пристигнат в София с цел по-бързата идентификация на жертвите на инцидента.

Заместник-окръжният прокурор на Перник Бисер Михайлов увери, че се проверяват всички версии и сигнали, свързани с инцидента на АМ „Струма“. Той изказа благодарност на главния прокурор наРепублика Северна Македония Любомир Йовески, на ръководителя на Прокуратурата за борба с организираната престъпност в Северна МакедонияВилма Русковска, на служители на министерства и експерти за съдействието им по случая и професионалната работа.

Pin It on Pinterest