Екатерина Захариева получи благодарствено писмо от представители на българската общност в Ню Йорк

Представители на българската общност изразиха благодарност към вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева и министерството на външните работи по повод дейността на Мая Христова като генерален консул на България в Ню Йорк.

Членовете на организацията „Български Концертни Вечери в Ню Йорк“ споделят впечатленията си от работата на Мая Христова и изразяват гордостта си: „Като българи, ние се гордеем, че имаме такъв генерален консул в Ню Йорк, който ни представлява на високо професионално ниво, на когото винаги можем да разчитаме, и с когото сътрудничеството е привилегия и удоволствие!“.

В благодарственото писмо съгражданите ни изреждат част от приноса на Генералния ни консул като отбелязват, че тя работи с „енергия, ентусиазъм, сърдечност, завидна работоспособност и професионализъм“.

„Мая Христова е първият български генерален консул в Ню Йорк, който е избран за член на изпълнителния борд на Сдружението на генералните консули в Ню Йорк миналата година, а тази година за вицепрезидент на сдружението“ пише още в писмото. Според съгражданите ни полученото дипломатическо признание „допринася за положителния имидж на страната ни“.

Pin It on Pinterest