Екатерина Захариева: Полша свърши страхотна работа по време на председателството на Берлинския процес

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева прие новоназначения извънреден и пълномощен посланик на Полша в България Мачей Шимански.

„Искам да поздравя Полша за страхотната работа по време на председателството на Берлинския процес“, подчерта първият ни дипломат на срещата. Тя допълни, че сега е добър момент за обмяна на опит между двете държави в тази сфера, и че вече е договорено посещение на български екип в Полша.

Вицепремиерът и министър на външните работи подчерта факта, че Полша винаги изпраща в България изключително опитни дипломати: „Според мен това е показателно за значението, което Полша отдава на страната ни“.

Министър Захариева изтъкна отличните взаимоотношения между двете страни. „Силните икономически връзки, инвестициите и туризма са основни предпоставки за приятелството между двете държави и никой политик не може да ги разруши“, подчерта вицепремиерът. Министър Захариева и посланик Шимански се обедниха около идеята, че България и Полша трябва да продължат активната работа в тези сфери, с цел надграждане върху съществуващата основа.

Мачей Шимански работи в Министерството на външните работи на Полша от 1992 г. Ръководил е мисиите на Република Полша в Любляна, Белград и Загреб. От февруари 2018 г. до назначаването му на настоящия пост е Генерален директор на Дипломатическата служба.

Посланик Шимански връчи акредитивни писма на 20 юни 2019 г

Pin It on Pinterest