ДНСК ще продължи проверката във връзка с павилиона в двора на болница „Св. Иван Рилски“

Дирекцията за национален строителен контрол ще продължи проверката във връзка с павилиона в двора на болница „Св. Иван Рилски“.

Направено е запитване до кмета на Столична община за документацията, въз основа на която е направен ремонтът на бул. „Акад. Иван Евстатиев Гешов“. ДНСК ще извърши проверка и по жалба, касаеща ремонта на Южния парк пред входа на бул. „Гоце Делчев“.  Това каза арх. Иван Шишков – съветник на министъра на регионалното развитие и благоустройството, в предаването „Честно казано с Люба Кулезич“ по телевизия „Евроком“. Част от ремонтите в София нямат книжа и проекти, няма приемане и въвеждане в експлоатация, каза още той.

Арх. Шишков коментира липсата на разрешение за строеж на участък 6 от АМ „Хемус“, като напомни, че те първа предстоят процедури по отчуждаване на терени и одобряване на проекта. Хората трябва сами да преценят дали са се забавили процедурите или е избързано с парите, коментира той.

Във връзка с казуса „Златен век“ арх. Шишков подчерта, че обществото очаква решения, които могат да бъдат дадени от Столичва община. „Проблемът със „Златен век“ е в общината, те мълчат как ще приложат закона.“ По думите му никой не е направил усилие, когато е могло да се спре действието на ПУП за имота. Има заповед от 2017 г., с която е спряно действието на всички планове в квартала с изключение на този за „Златен век“.

Pin It on Pinterest