България

Дни на Kосмоса – 15 май 2024 – Вилнюс, Литва

Вилнюските космически дни 2024 имат за цел да установят международно сътрудничество

Отделът Space Hub LT на Агенцията за иновации на Литва кани компании от космическия и други сектори, изследователски и учебни институции и представители на публичния сектор на второто годишно събитие „Дни на космоса във Вилнюс 2024“.

По време на събитието ще бъдат представени възможностите за адаптиране и развитие на космическите дейности за различните сектори; ще бъдат обсъдени потенциала и приложението на данните от спътниковото наблюдение на Земята в публичния сектор; ще бъде проведен форум за космическата индустрия на литовско-германския бизнес; ще бъдат проведени срещи за създаване на международни контакти (B2B meetings).

В сутрешната сесия ще бъдат представени практики от литовски компании, насочени към взаимодействието на различни сектори като ИКТ, оптоелектрониката и възможни приложения в космическия бизнес. Втората част на семинара е посветена на Програмата за Наблюдение на земята за нуждите на публичния сектор и ще бъдат проследени моделите на сътрудничество на литовските структури с международни партньори.

Паралелно ще се проведат и двустранни срещи между бизнес организации и академични среди за създаване на международни партньорства (от 12:30 до 17:30 ч.)

Записването за участие в двустранните срещи започва на 1 май 2024 г.

Регистрация за събитието – ТУК

Място на провеждане: Radisson Blu Hotel Lietuva, Konstitucijos pr. 20, Вилнюс.

Организатор: Звеното Space Hub LT на Агенцията за иновации на Литва

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest