България

Дирекция „Ситуационен център“ при МВнР е домакин на петдневно обучително посещение на експертна група от Кризисния център на Молдова

Дирекция „Ситуационен център“ при Министерство на външните работи е домакин на петдневно обучително посещение на експертна група от Кризисния център на Република Молдова.

Визитата е в рамките на специализирания инструмент за техническа помощ и обмен на информация към Европейската комисия – TAIEX и стартира на 11 септември 2023 г.

Организирани са обучителни сесии с експерти от дирекции „Ситуационен център“ и „Консулски отношения“. Ще бъдат проведени работни срещи с дирекция „112“ към МВР, Центъра за изследване, изграждане и усъвършенстване на способности на НАТО за управление на кризи и реагиране при бедствия, както и със Съвета по сигурността към Министерския съвет.

Ситуационен център към МВнР е основен партньор по проекта. Координира цялостната визита, като по време на обучението ще зададе различни практически казуси и упражнения, с помощта на които молдовската страна ще повиши готовността си за реакция при кризисни ситуации.

Работната среща бе уважена от Н. Пр г-н Анатол Чебук, извънреден и пълномощен посланик на Република Молдова в София.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest