Цвета Караянчева се включи във Велико Търново в празничното шествие по повод 112-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се включи във Велико Търново в празничното шествие по повод 112-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България.

Шествието премина от Архитектурно-музейния резерват „Царевец“ до паметника „Майка България“ с участието на военния оркестър на НВУ и Духовия оркестър на общината. Участниците преминаха по централната улица на Велико Търново и поздравиха гражданите, дошли да отбележат празника.

Цвета Караянчева, кметът на града Даниел Панов, народни представители и много жители и гости на старопрестолния град положиха на паметника гирлянди и цветя в памет на дейците за Независимостта на България.

Тържествената заря-проверка, на която председателят на парламента ще произнесе тържественото слово по повод годишнината, ще започне в 19.30 часа на площад „Цар Асен І” пред крепостта „Царевец“. Честванията във Велико Търново тази година са под патронажа на председателя на българския парламент.

Pin It on Pinterest