Цвета Караянчева гостува на Международния конкурс за пианисти и цигулари „Панчо Владигеров“

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева беше гост на заключителния концерт на Международния конкурс за пианисти и цигулари „Панчо Владигеров“. Конкурсът се проведе под почетния патронаж на председателя на парламента и е част от проявите, с които се отбелязват 120 години от рождението на Панчо Владигеров.

Цвета Караянчева приветства участниците в конкурса и връчи първата награда на победителя в конкурса за цигулка. Тя поздрави участниците за прекрасните изживявания, с които през изминалите дни са дарили почитателите на музиката. Уверена съм, че техните изпълнения вдъхват нов живот на произведенията на маестро Панчо Владигеров и носят искрена радост за всички верни почитатели на неговите творби, подчерта Цвета Караянчева. По думите й за нея като председател на Народното събрание е привилегия и чест да продължи традицията Международният конкурс „Панчо Владигеров“ да бъде под патронажа на председателя на българския парламент. Това е израз на безкрайно уважение и почит към творчеството на този наш уникален композитор, музикант, диригент и педагог, отбеляза тя.

Председателят на Народното събрание благодари на фондация „Панчо Владигеров“ за усилията, които полагат, за популяризиране и запазване на уникалното наследство, оставено ни от маестрото. Можете да разчитате и в бъдеще на моята лична ангажираност и подкрепа за всички инициативи, които целят създаване на възможности за изява на млади дарования и за запознаване на повече млади любители на музикалното изкуство с богатото творчество на Панчо Владигеров, допълни председателят на  парламента.

Цвета Караянчева поздрави победителите в тазгодишното издание на конкурса за техния талант, енергия, упоритост и прекрасна сценична изява и им пожела да постигнат творчески върхове и да радват публиката навсякъде, където гастролират.

Pin It on Pinterest