България

Центърът за изследване, изграждане и усъвършенстване на способности на НАТО за управление на кризи и реагиране на бедствия отбелязва 9-ата си годишнина

Деветата годишнина от акредитацията на Центъра за изследване, изграждане и усъвършенстване на способности на НАТО за управление на кризи и реагиране на бедствия (CMDR COE) ще бъде отбелязана тържествено на 5 април. На събитието ще присъстват представители на Дипломатическия корпус, Министерството на отбраната, Щаба на отбраната, както и партньори на Центъра.

CMDR COE e създаден на 28 август 2013 г. от страните-спонсори Полша и Гърция, и България като Рамкова нация с подписването на необходимите меморандуми за разбирателство между Министерството на отбраната на Република България, Министерството на националната отбрана на Република Гърция, министъра на националната отбрана на Република Полша, Министерството на външните работи на Румъния, Министерството на отбраната на Унгария и Съвместното командване по трансформацията.

На 31 март 2015 г. CMDR COE печели статут на 21-вия Център за усъвършенстване (COE) на НАТО и е активиран като международна военна организация на територията на Република България съгласно член XIV от Парижкия протокол.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest