Бойко Борисов проведе среща с представители на съсловните организации в здравеопазването

Министър-председателя Бойко Борисов прие председателя на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров, с представителя на Сдружението на областните болници д-р Тодор Черкезов и с председателя на Националното сдружение на общинските болници в България д-р Неделчо Тотев.

На разговорите присъстваха също министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, заместник-министърът Жени Начева и директорите на „Пирогов“ и Александровска болница проф. Асен Балтов и доц. Костадин Ангелов в качеството им на представители на сдружението на държавните болници.

По време на срещата при премиера Борисов беше обсъден механизмът, по който болниците да получат допълнителни средства през второто полугодие на годината през бюджета на Министерството на здравеопазването и чрез увеличение на цени на клиничните пътеки по линия на здравната каса.

Всички участници в разговорите при премиера Борисов се обединиха около решението приоритетно да бъдат увеличени цените на клиничните пътеки, свързани с детското и майчино здравеопазване.

Pin It on Pinterest