България

Борислав Сарафов проведе работна закуска с посланиците на държавите членки на ЕС, САЩ и Великобритания

И.ф. главен прокурор на Република България Борислав Сарафов проведе работна закуска с посланиците на държавите членки на Европейския съюз, Съединените американски щати и Кралство Великобритания.

Във формата, който се проведе в резиденция „Бояна“, участие взеха още заместник главните прокурори Мария Павлова и Елена Каракашева, както и вътрешният министър Калин Стоянов и главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев.

Пред посланиците и представители на дипломатическите мисии главният прокурор представи приоритетите на прокуратурата в наказателната политика, свързани с противодействието на трансграничната организирана престъпност, корупцията и тероризма. Акцент в разговора бе поставен върху продължаването на правосъдната реформа и осигуряването на върховенство на закона като важна предпоставка за подобряване и развитие на бизнес климата, както и увеличаване на чуждестранните инвестиции в страната.

Подчертани бяха добрите контакти между компетентните български институции и тези от държавите членки на ЕС, САЩ и Великобритания. Участниците в работната закуска изразиха готовност за провеждането на подобни формати и занапред с оглед установяването на пряк диалог между партньорите за осигуряването на ефективно взаимодействие в областта на правоприлагането. 

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest