Безплатно кино и информационен щанд за Деня на Европа

За Деня на Европа – 9 май, европейските информационни мрежи в България организират събитие под мотото „Европа е възможност. Европа е свобода и сигурност. Европа си ти!“.
В 10:30 ч., в Дома на киното (ул. „Екзарх Йосиф“, №37 в София), ще бъде отворен информационен щанд, където ще се предоставят материали за Европейския съюз, както и информация и съвети за правата при пътуване, пазаруване и почивка в рамките на Общността. Предвидена е още информация и за възможностите за работа, бизнес, обучение и култура в ЕС.
Успоредно с това в Дома на киното през целия ден ще има безплатни прожекции на европейски филми, подкрепени от програма МЕДИА на ЕС.
По традиция в организацията на празника на Европа си партнират Европейският потребителски център БългарияИнформационният център „Европа Директно”- София,  Мрежата за сътрудничество между Европейската комисия и европейските обществени служби по заетостта – EURES, Националният център за контакт по програма „Европа за гражданите”, Бюро „Творческа Европа” (офиси Култура и МЕДИА) и Enterprise Europe Network – България.
Обединявайки усилията си, искаме да покажем, че:
Европа ЗАЩИТАВА потребителите!
Европа ПОДКРЕПЯ бизнеса!
Европа ОБИЧА киното!
Европа ДАВА СВОБОДАТА за трудова реализация!
Европа НАСЪРЧАВА гражданското участие!
Европа ПОДКРЕПЯ своите граждани!
Кинопрожекциите започват в 11:00 часа с детската анимация „Луис и извънземните“, а след 13:00 часа ще има документални филми. В 19:45 часа започва финландската продукция „Най-щастливият ден в живота на Оли Маки“, а в 21:30 часа е началото на специалната прожекция „кино за смелите“ – австрийският филм „Сафари“.
Повече за програмата може да се види на сайта на Дома на киното, както и на интернет страниците на организаторите.

Pin It on Pinterest